0031 78 303 10 23

Amsterdam krijgt LNG-bunkerponton

Groenervaren webredactie Groenervaren webredactie

Titan LNG laat een bunkerponton bouwen voor de levering van LNG. Deze FlexFueler1, gefinancierd met steun van de Provincie Noord-Holland, moet na de zomer van 2018 operationeel zijn. Het ponton krijgt Amsterdam als thuishaven en zal worden ingezet voor het bunkeren van binnenvaartschepen en kleine zeeschepen in het gehele ARA-gebied.

De opzet is dat die schepen van LNG kunnen worden voorzien terwijl ze laden of lossen. De FlexFueler1 meert dan gewoon opzij af.

Titan LNG heeft al meerdere aanvragen binnen van andere regio’s om daar ook een FlexFueler in te zetten. De mogelijkheden daarvan worden inmiddels onderzocht.

Acceptatie

Het ponton is in staat LNG in hoeveelheden van 30 tot 600 kuub per uur te leveren. De FlexFueler1 krijgt in eerste instantie twee tanks van 380 kuub. Er is een optie om nog twee tanks toe te voegen als de markt daar klaar voor is.

CEO Niels den Nijs van Titan LNG: “We geloven dat onze beslissing om de FlexFueler1 te bouwen zal bijdragen aan de acceptatie van LNG als marine brandstof in deze belangrijke bunkerregio.”

Het ontwerp van de FlexFueler geeft het ponton de flexibiliteit om overal LNG te leveren en ook aan boord te nemen: van trucks, LNG-tankers en bij de Gate-terminal in Rotterdam.

Sneller LNG bunkeren

“Het FlexFueler-concept is het logische vervolg op het truck-to-ship-bunkeren dat Titan LNG nu al op regelmatige basis doet”, zegt Michel Schaap, commercieel directeur Marine bij het Amsterdamse bedrijf. “We slagen erin truck-to-ship-levering zo efficiënt als mogelijk te doen, maar het is nog steeds verre van optimaal voor een scheepseigenaar, door de tijd die zijn schip ervoor stil moet liggen. Ook nu we met twee trucks tegelijk kunnen leveren. De FlexFueler staat voor een oplossing die overeenkomt met de gebruikelijke bunkerpraktijk – en daar vraagt de markt om.”

 

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief