0031 78 303 10 23
Home > Techniek > Amsterdamse rondvaartboten over 10 jaar emissievrij

Amsterdamse rondvaartboten over 10 jaar emissievrij

Avatar webredactie

Alle rondvaartboten in Amsterdam moeten hun uitstoot verminderen. De gemeente heeft aangekondigd dat ze in 2025 zelfs helemaal emissievrij moeten zijn. Op weg daarnaartoe is deze week het keurmerk voor schone rondvaartboten geïntroduceerd. Blue Boat Company ontving het eerste certificaat.

Voorzitter Lena Euwens van De Gezonde Stad reikte het certificaat uit. Die stichting initieert en ontwikkelt samen met innovatieve koplopers onder bedrijven en bewoners projecten om Amsterdam gezonder en ‘fit for future’ te maken. Het keurmerk is een van die projecten.

Wethouder Udo Kock.

Wethouder Udo Kock.

De gemeente ondersteunt het initiatief. De Amsterdamse wethouder Udo Kock (onder meer verantwoordelijk voor Financiën en Water) was daarbij aanwezig. Hij hoopt dat de introductie van het keurmerk andere reders stimuleert om net als Blue Boat Company schoner te gaan varen.

100% elektrisch

De rederij mocht het keurmerk in ontvangst nemen, omdat een belangrijk deel van haar vloot volledig elektrisch vaart en zij daarmee bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Het keurmerk voor schone rondvaartboten moet bezoekers van de stad helpen om bewust voor een schone rondvaartboot te kiezen.

De blauwgeverfde boten van Blue Boat Company zijn sinds vandaag herkenbaar aan een sticker met de tekst “Deze boot is groen en vaart 100% elektrisch: stil en schoon’’. De rederij investeert sinds 2007 in elektrisch varen. Het Amsterdamse bedrijf heeft als doel dat al haar boten in 2025 volledig elektrisch varen.

 

163050-Blue Boat Company - stekker-e6d1ee-original-1429087869

 

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief