0031 78 303 10 23

Ballastwatersysteem Damen wint innovatieprijs

Groenervaren webredactie Groenervaren webredactie
pic Matthijs Schuiten (midden), met tv-presentator Mark Durden-Smith en Tony Slinn, voormalig hoofdredacteur van IHS Maritime)

Het Damen InvaSave Ballast Water Treatment (BWT) systeem heeft de ‘Innovation in Port Equipment’ prijs gewonnen. De verkiezing van de Innovation Awards werd georganiseerd door vakblad IHS DPC Dredging and Port Construction. Tijdens de uitreikingsceremonie in Londen liet Damen InvaSave vier andere finalisten achter zich.

“InvaSave richt zich op een lang genegeerd probleem, waar Damen een duidelijke niche in de markt heeft gezien”, stelde de jury. “Ballastwaterzuiveringssystemen zijn vanaf volgend jaar verplicht. Maar niet alle schepen zullen dan klaar zijn. Daarom is de beschikbaarheid van een losse unit waar nagenoeg elk schip in de haven op kan aansluiten – of dat het schip zelf aan boord heeft – een perfecte, innovatieve oplossing!”

IMO

Matthijs Schuiten, productmanager bij Damen Green Solutions, nam de prijs namens Damen in ontvangst. “De timing kon niet beter zijn, aangezien de Ballast Water Management Convention van de IMO in september 2017 in werking treedt.”

“Wij zijn ervan overtuigd dat de Damen InvaSave een belangrijke rol gaat spelen bij het bestrijden van invasieve mariene organismen. Hij voorkomt de schade die dergelijke organismen kunnen berokkenen in wateren die niet de natuurlijke mechanismen hebben om er zelf mee af te rekenen. En dat zijn niet alleen kwetsbare of beschermde stukken zee- of kustgebied.”

pic

Oplossing voor havens

Damen InvaSave is speciaal ontworpen om havens een oplossing te bieden. Dan kunnen ze schepen helpen die geen eigen onboard ballastwaterzuiveringssysteem hebben (of waarvan het eigen systeem niet goed functioneert). Met de InvaSave technologie hoeft ballastwater uitsluitend te worden behandeld voordat het (gezuiverd) overboord wordt gezet. De meeste vaste onboard installaties moeten daarentegen ballastwater ook eerst behandelen tijdens de inname.

Het InvaSave-systeem kan worden geleverd als een zelfvoorzienende unit (in een zeecontainer). De mobiele container kan op een werkboot worden geïnstalleerd. Een andere optie is verplaatsing op een truck of ponton. Om de capaciteit te vergroten kan er een batterij worden samengesteld van meerdere eenheden.

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief