0031 78 303 10 23

CO2 besparen met biobrandstoffen en big data

 • Een van de twee schepen die straks schoner gaan varen. (foto A2B-online Container)
Groenervaren webredactie Groenervaren webredactie

A2B-online Container, GoodFuels Marine en We4Sea starten een samenwerking om het verbruik van fossiele brandstof en CO2-emissies te verlagen. Met big data-technologie gaan ze de twee schepen van A2B-online Container zuiniger laten varen. Daarnaast moet het gebruik van biobrandstoffen de CO2-emissie verder verlagen.

 

A2B-online Container biedt shortsea-diensten aan tussen Moerdijk en verschillende havens in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wil de emissie van zijn schepen A2B Future en A2B Comfort te verbeteren. We4Sea brengt eerst het besparingspotentieel in kaart. Daarna vult GoodFuels Marine de alsnog benodigde brandstof in met biofuels.

 

Inzicht

We4Sea start met het monitoren van de schepen. Het combineert data over positie en vaarsnelheid met technisch-operationele meetgegevens aan boord en de weersomstandigheden, golven, wind en stroming. Deze data zijn te zien op een internetplatform. Dat verschaft A2B-online Container inzicht in het werkelijke brandstofverbruik van de schepen en de mogelijkheden om zuiniger te varen.

GoodFuels Marine is leverancier van duurzame biobrandstoffen. De alternatieven voor fossiele scheepsbrandstof produceert het bedrijf uit gecertificeerde afvalstromen. Afvalstromen die niet ingezet kunnen worden in andere industrieën of voor andere doeleinden. De biobrandstoffen zijn direct mengbaar met fossiele gasolie (drop-in). Er is geen aanpassing aan de motor nodig.

Bij inzet in pure vorm is een CO2-reductie tot 90 procent haalbaar. Welk aandeel biobrandstof krijgt binnen de brandstofmix van A2B-online Container, is afhankelijk van de brandstofbesparing dankzij de big data van We4Sea.

 

 

Wil je op de hoogte blijven over dit onderwerp?

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief