0031 78 303 10 23
Home > Techniek > Damen bouwt visserijonderzoeksvaartuig voor Angola

Damen bouwt visserijonderzoeksvaartuig voor Angola

Avatar webredactie

De Damen Shipyards Group gaat een 74 meter lang visserijonderzoeksvaartuig bouwen voor de Angolese overheid. De bouw gebeurt op Damen Schelde Naval Shipbuilding in Vlissingen.

Het Angolese ministerie van Visserij is al jaren klant van de Nederlandse scheepsbouwer. Zo leverde Damen eerder onder meer twee inspectie-surveillancevaartuigen en een kleiner schip voor visserijonderzoek. Nu komt er een grotere, modernere versie: FRV 7417.

Stil

Volgens Hein van Ameijden, managing director van Damen Schelde Naval Shipbuilding, komt de scheepsbouwexpertise van de werf tot zijn recht voor het innovatieve onderzoeksschip. Speciale aandacht is er voor (het ontbreken van) geluid. Onderzoeksvaartuigen moeten zo stil mogelijk varen en daar heeft De Schelde als bouwer van onderzeeërs en andere marineschepen veel ervaring mee.

Het schip moet voldoen aan klasse Silent-A/F/R. Daar wordt bij alle onderdelen van het proces rekening mee gehouden: het ontwerp, de constructie en de uitrusting zijn erop gericht dat het onderwatergeluid minimaal is. Hetzelfde geldt voor de akoestiek en trillingen aan boord zelf. Motoren, pompen en andere apparatuur worden bijvoorbeeld op elastische vering gemonteerd.

Inzet bij calamiteiten

De FRV 7417 is geschikt voor hydrografisch en akoestisch onderzoek, voor visserij met netten en de pulskor, voor monstername van plankton en water en voor milieu- en geografisch onderzoeken. Het vaartuig kan bij calamiteiten ook worden ingezet bij olievervuiling en sleepoperaties.

 

 

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief