0031 78 303 10 23
Home > Techniek > Drie kanshebbers voor Maritime KVNR Shipping Award

Drie kanshebbers voor Maritime KVNR Shipping Award

 • De Egbert Wagenborg. (foto Royal Wagenborg)
Groenervaren webredactie Groenervaren webredactie

Koole Engineering, Van Oord en Wagenborg Shipping zijn genomineerd voor de Maritime KVNR Shipping Award 2017. De winnaar wordt op 6 november tijdens het Maritime Awards Gala in De Onderzeebootloods in Rotterdam bekendgemaakt.

 

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders wil met de eigen award laten zien dat zeescheepvaart een sector is waarin voortdurend vernieuwingen plaatsvinden en dat het milieu, duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen hoog op de agenda staan.

 

Koole Engineering

Koole Engineering uit Enschede past in de ORCA Tanker een eigen ontwikkelde innovatieve tankertechnologie toe in een chemicaliëntanker. Deze technologie maakt het mogelijk om onafhankelijke en geïsoleerde ladingtanks te plaatsen. Daarnaast blijven ladingcapaciteit en kostprijs van het schip ongeveer gelijk in vergelijking met een conventionele tanker.

 

Van Oord

Van Oord gaat bij het ontwerpen van de zusterschepen Vox Amalia en Vox Alexia verder dan de gangbare ontwerpeisen voor dit type sleephopperzuiger. Daarnaast ligt de focus op duurzaamheid en efficiëntie om een bijdrage te leveren aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen.

 

Wagenborg Shipping

Wagenborg Shipping laat zich met het vrachtschip Egbert Wagenborg van een veelzijdig innovatieve en duurzame kant zien. Bij het scheepsontwerp van het nieuwe type EasyMax is men teruggegaan naar de basis en is over alles nagedacht. Van het comfort voor de bemanning tot de optimale ladingcapaciteit, energie-efficiënt varen en het gebruik van walstroom. Door de bouw van het schip in Groningen heeft het project bovendien voor veel Nederlandse werkgelegenheid gezorgd.

 

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief