0031 78 303 10 23
Home > Educatie > Fred Hooft (Bavaria) is voorbeeld in duurzame logistiek

Fred Hooft (Bavaria) is voorbeeld in duurzame logistiek

Avatar webredactie

Om innovaties tot algemeen goed te maken heb je voorlopers nodig. Mensen en bedrijven die in hun sector het voortouw en risico durven nemen. Zo iemand is Fred Hooft, Global Customer Logistics Manager bij Bavaria. Het leverde hem vorige week de titel als Ambassadeur van het Lean&Green netwerk van Connekt op vanwege zijn bijzondere inspanningen voor duurzame logistiek.

Fred Hooft (midden) onderschrijft de principes van Lean&Green van harte. (foto Connekt)

Fred Hooft (midden) onderschrijft de principes van Lean&Green van harte. (foto Connekt)

Maar die eretitel is niet vrijblijvend. Er wordt iets van de koploper verwacht. Die rol gaat hij niet uit de weg. Als Ambassadeur wil Hooft zich inzetten voor het inspireren en enthousiasmeren van meer partijen voor Lean&Green, in het bijzonder voor meer ketensamenwerking en synchromodaliteit.

Lean&Green Star

Binnen twee jaar won Bavaria zowel de 1e als de 2e Lean&Green Star, en het bedrijf blijft zich sterk maken voor meer samenwerking in de supply chain. Dat is volgens Hooft de enige weg naar zero emissie. Om die reden vroeg Bavaria eerder dit jaar aan Connekt om de 3e Lean&Green Star te lanceren.

“Het grote voordeel van Lean&Green is dat je heel veel andere partijen ontmoet die allemaal hetzelfde doel nastreven: meer efficiency en een duurzame supply chain”, aldus Hooft. “De grotere partijen kunnen binnen het netwerk het voortouw nemen, kleinere partijen kunnen gemakkelijker aanhaken bij initiatieven, en gezamenlijk komen de innovaties veel sneller tot stand. Daar zet ik me graag voor in als Ambassadeur.”

 

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief