0031 78 303 10 23
Home > Interviews > HVAC-installaties in offshore beter én goedkoper? Kan dat samengaan?

HVAC-installaties in offshore beter én goedkoper? Kan dat samengaan?

van Galen Marine van Galen Marine

Noem ons maar eigenwijs of ambitieus. Bij Van Galen Marine willen we HVAC (Heating, Ventilation & Air Conditioning) in de offshore naar een hoger niveau tillen. Dat doen we door de prestaties te verbeteren en tegelijkertijd de total costs of ownership te verlagen. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Tegen wie dat niet voor mogelijk houdt, zou ik willen zeggen: Try us! Hoe moeilijk de vraag ook lijkt… wij gaan de uitdaging aan!

Offshore Energy
Daag ons maar uit: Offshore Energy is daarvoor een uitgelezen gelegenheid. Op 25 en 26 oktober ontvangen we in RAI Amsterdam kritische en nieuwsgierige belangstellenden met open armen in onze stand (1096).
Van Galen Marine heeft bijna 50 jaar ervaring met klimaatbeheersing. Sinds drie jaar timmeren we ook in de natte sector aan de weg. Met onze kennis en kunde ontwerpen, installeren en onderhouden we energiezuinige en duurzame HVAC-installaties voor de scheepvaart en de offshore. We worden vooral voor het high end-segment gevraagd: daar komt onze expertise als system integrator het meest tot zijn recht. Wat overigens beslist niet betekent dat we ons te groot voelen voor kleinere (deel)opdrachten.

uitnodiging

Design, Build & Maintain
Door onze omvang (we zijn met ruim 230 collega’s) kunnen we complexe en omvangrijke projecten aan. We hebben alle disciplines in huis en kunnen klimaatbeheersing van a tot z verzorgen. Van advies, ontwerp, realisatie tot en met monitoring en onderhoud: Design, Build & Maintain.
Een goed beheerst klimaat aan boord van schepen en platforms is van belang voor de werk- en leefomstandigheden van de bemanning, maar ook voor het goed functioneren van motoren, machines en installaties.

Windmolenparken
Dat laatste is bijvoorbeeld aan de orde bij transformatorstations van windmolenparken op zee. Met slimme en efficiënte oplossingen klimatiseren we daar de technische ruimtes: koeling en ventilatie om de temperatuur te regelen. Doorgaans adviseren we redundante systemen om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering gewoon door kan gaan als er een storing in de HVAC-installatie is. Beschikbaarheid is ontzettend belangrijk.

Preventief en predictief onderhoud
Daarom ook bieden we altijd langdurig onderhoud aan als onderdeel van een project. Met monitoring op afstand, met preventief en predictief onderhoud: tijdig en planmatig. Zodat we storingen en downtime voorkomen.

Drie beloftes
Klanten kunnen ons houden aan drie beloftes. We:

 • garanderen een optimaal klimaat
 • reduceren energie en CO2-uitstoot
 • verbeteren de prestaties en de betrouwbaarheid van de HVAC-installatie

We zijn innovatief, maar vernieuwing moet altijd pragmatisch zijn en in het teken staan van de doelen: optimale en bedrijfszekere klimaatbeheersing, energiebesparing en CO2-reductie. Van klanten horen we dat het niet alleen onze expertise is waarom ze voor Van Galen Marine kiezen. Ook onze betrokkenheid en snelheid tellen mee. We zijn een familiebedrijf; dat betekent korte lijnen en langetermijnrelaties. Met zowel opdrachtgevers als leveranciers.

Onderscheiden
Nu kreeg de offshore de afgelopen jaren flinke klappen te verwerken; vooral door de lage olieprijs. In afwachting van het herstel van de markt, leeft de noodzaak om te bezuinigen nog steeds. Met onze oplossingen kunnen we zorgen voor een verlaging van de total costs of ownership. Energiebesparing – bijvoorbeeld door gebruik te maken van een installatiebeheersysteem of hergebruik van reststromen – kan daar een onderdeel van zijn.
Juist nu, in deze marktomstandigheden, kunnen we ons onderscheiden. Kunnen we ook laten zien wat onze meerwaarde is en hoe klanten daarvan profiteren. Vandaar dat we zeggen: daag ons maar uit, dan leert u ons pas echt goed kennen!

Marc Speijer,
directeur Van Galen Marine

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief