0031 78 303 10 23

Nieuw offshore-evenement in Den Helder

Avatar webredactie

Den Helder krijgt steeds meer allure als offshore-hub voor de Noordzee. Tijdens de eerste editie van North Sea Offshore op donderdag 4 juni laten de stad en daar gevestigde bedrijven zien wat ze te bieden hebben. Den Helder is de logistieke offshore hub voor de exploitatie en het beheer van olie- en gasinstallaties in de zuidelijke Noordzee. Het is de bedoeling dat het internationale evenement voortaan elk jaar wordt gehouden.

“De offshore-industrie is samen met de Koninklijke Marine de belangrijkste motor van de economie van Den Helder en Noord-Holland Noord. Met dit eerste evenement willen we ervoor zorgen dat Den Helder stevig op de kaart komt als hét logistieke middelpunt van de offshore-industrie in de zuidelijke Noordzee-regio. Ik ben trots op alle kennis en ontwikkelingen van deze veelbelovende industrie in onze stad”, aldus Piet-Hein Kolff van Port of Den Helder. De havenbeheerder is een van de initiatiefnemers van North Sea Offshore.

Rijkswerf Willemsoord

Op 4 juni openen diverse bedrijven uit de Kop van Noord-Holland ’s ochtends hun deuren voor deelnemers aan het evenement. Tijdens het middagprogramma in Den Helder komen verschillende sprekers aan bod uit de top van de offshore-industrie. Zoals Ante Frens, asset manager Offshore bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij, en Eric Wesselman, management consultant olie en gas bij KPMG. Toponderneemster Annemarie van Gaal sluit het evenement af.

Het offshore-evenement vindt plaats in de Dukdalf, op de voormalige Rijkswerf Willemsoord. North Sea Offshore wordt op initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN), Port of Den Helder, Den Helder Airport, en Haven- en scheepvaartvereniging Den Helder (HSV)  georganiseerd.

Pitstophaven

Den Helder ontwikkelt zich steeds meer als offshore-pitstophaven, waarin Port of Den Helder en Den Helder Airport nauw samenwerken. De combinatie zee- én luchthaven zorgt voor een sterke toename van offshore-activiteiten.  Zo is het aantal ‘portcalls’ van zeeschepen in 2014 gegroeid naar 2.776. Het aantal vliegbewegingen op Den Helder Airport is gestegen naar ruim 23.000 per jaar. Zo verwerkt de luchthaven gemiddeld 140.000 passagiers per jaar die reizen naar of van een van de circa 135 platforms op zee. Hiermee is Den Helder Airport een van de grootste offshore-helihavens van Noordwest-Europa.

 

 

 

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief