0031 78 303 10 23

Nieuw scheepsontwerp voor krillvisserij

Avatar webredactie

 

Wärtsilä ontwerpt een geheel nieuw type schip voor de krillvisserij. Aangezien het vaartuig zal worden ingezet in de ongerepte wateren van Antarctica wordt het uitgerust met milieuvriendelijke oplossingen.

Wärtsilä Marine Solutions is ingeschakeld door Hansail Marine & Offshore Design uit Singapore, dat het schip ontwikkelt voor de Chinese rederij Jiangsu Sunline Deep Sea Fisheries.

99 bemanningsleden

Het ontwerp is gebaseerd op Wärtsilä’s model VS 6206 FT. Het Finse bedrijf werd naar eigen zeggen geselecteerd vanwege de ervaring die het heeft met het ontwerpen van efficiënte vissersschepen. Dit krillvaartuig krijgt diverse innovatieve vis- en visverwerkingstechnieken die het bijvoorbeeld mogelijk maken om de garnaalachtigen zowel met een traditionele sleepnet te vangen als met  pompen. Door de krill op te zuigen is de kwaliteit van de vangst hoger.

Op het 115 meter lange schip is plek voor 99 bemanningsleden. Dat zijn er zo veel doordat de krill aan boord verwerkt wordt tot diepgevroren krill, krillvlees en Omega 3-visolie. Er is een complete visverwerkingsfabriek aan boord.

Romp

Speciale aandacht is besteed aan de romp om te zorgen voor een goede afstemming met de schroef en zodoende te resulteren in een hoog rendement en een laag brandstofverbruik. Daarvoor benut Wärtsilä de kennis en ervaring die het in veertig jaar heeft opgebouwd in het ontwerpen van schepen. In die periode zijn er meer dan 4.000 vaartuigen gebouwd.

 

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief