0031 78 303 10 23
Home > Events > Patrick Hut uitgeroepen tot ‘Beste Binnenvaartondernemer’

Patrick Hut uitgeroepen tot ‘Beste Binnenvaartondernemer’

Groenervaren webredactie Groenervaren webredactie
Een van zijn schepen, de Borelli, kreeg dit jaar een hybride voorstuwing

Patrick Hut is uitgeroepen tot ‘Beste Binnenvaartondernemer van 2016’. De prijs werd vrijdag 25 november uitgereikt tijdens het congres ‘Binnenvaart Ongeëvenaard’ van brancheorganisatie Koninklijke BLN-Schuttevaer.

Hut is mede-eigenaar van The Blue World. Het bedrijf uit Zaltbommel is op meerdere vlakken actief in de binnenvaart. Onder meer met scheepsmakelaardij en de exploitatie van eigen schepen. Een van die schepen, de Borelli, kreeg dit jaar een hybride voorstuwing, uitgevoerd door Koedood Dieselservice. De ervaringen met de dieselelektrische voortstuwing deelt Hut met iedereen (binnen en buiten de binnenvaart) die er meer van wil weten.

pic Patrick Hut, mede-eigenaar van The Blue World

Verduurzaming

Koninklijke BLN-Schuttevaer heeft de prijs in het leven geroepen om zichtbaarder te maken wat de binnenvaart allemaal doet op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Ondernemers uit de achterban konden zichzelf of een collega nomineren. Dat leverde drie kanshebbers op: Naast Patrick Hut waren dat Hein Danser van motorschip Itasca en Peter Hut van Suytbroeck advies.

Het publiek kon zijn stem uitbrengen, mede op basis van online promotiefilmpjes van de kandidaten. Er zijn vele stemmen uitgebracht en daarbij kwam Patrick Hut overtuigend als winnaar uit de bus. Bij het in ontvangst nemen van de award beloofde hij dat hij zich maximaal zal inzetten voor de verduurzaming van de binnenvaartsector.

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief