0031 78 303 10 23
Home > Interviews > Pon Power en Den Breejen Shipyard helpen riviercruiserederijen met Tweede Merwedehaven

Pon Power en Den Breejen Shipyard helpen riviercruiserederijen met Tweede Merwedehaven

Pon Power B.V. Pon Power B.V.

Als klant bij servicegerichte organisaties als Pon Power B.V. en Den Breejen Shipyard reken je erop geholpen te worden waar en wanneer dat jou uitkomt. Daarom hebben we in de Tweede Merwedehaven samen de handen ineen geslagen om onze gezamenlijke klanten beter te kunnen bedienen.

“Bij Den Breejen Shipyard in Hardinxveld-Giessendam maken ze prachtige rivierpassagiersschepen, waar ze ook vaak het winterwerk voor verrichten”, vertelt accountmanager Dirk Verboom van Pon Power. “In veel van deze schepen staan Caterpillar motoren, wat betekent dat wij vanuit Pon Power ook het nodige werk aan die schepen te doen hebben.”
Groenervaren april 1  Winter
“’s Zomers varen de schepen volcontinu waardoor het onderhoud in de winter moet plaatsvinden. Daar ontstond een probleem. Omdat er te weinig kaderuimte was rond de scheepswerf van Den Breejen Shipyard moesten de rivierreders geregeld naar Duitsland of Oostenrijk uitwijken. Zowel Den Breejen Shipyard als Pon Power B.V. willen onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen en dan kan het natuurlijk niet dat je je klanten naar het buitenland moet sturen. Dus besloten we in actie te komen.”De bedrijven sloegen de handen ineen en gingen om de hoek, in de Tweede Merwedehaven, aan het werk.
De enkele jaren terug van Boskalis gekochte haven werd opgeknapt en toegankelijk gemaakt. Dat leverde acht tot twaalf nieuwe ligplaatsen op.

 

Alles bij de hand
De rivierreders waren blij met het initiatief: afgelopen winter lag de Tweede Merwedehaven vol. Niet alleen bespaarde het de eigenaren een tocht naar Duitsland of Oostenrijk, ook liggen de haventarieven in Nederland lager dan in die landen. Reders besparen zich dus tijd, geld en gedoe.
“Wanneer we aan een van de daar liggende schepen beginnen, varen we het schip gewoon even naar de werf”, zegt Ben de Rooy van Den Breejen Shipyard.  “Daar hebben we alles bij de hand om de klus efficiënt te klaren.”


Andere toeleveranciers
Bijkomend voordeel voor de klanten is dat ook andere dienstverleners en toeleveranciers als Veth Propulsion en Da-Capo B.V. bij de Tweede Merwedehaven gevestigd zijn. Daardoor kan het volledige winteronderhoud veel efficiënter verricht worden.
Dirk Verboom van Pon Power B.V. is blij dat hij zijn klanten beter en proactiever kan helpen: “We doen op die plek ook preventief endoscopisch onderzoek in motoren. Wanneer we ook maar enigszins vermoeden dat een onderdeel ‘s zomers problemen kan gaan opleveren, vervangen we het preventief. Zo hoeven we in de zomer het strakke vaarschema van de schippers niet in de war te gooien.”

 

Lees het hele artikel in Motorennieuws van Pon Power.

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief