0031 78 303 10 23
Home > Techniek > Stuwa© schroefasseals; kostenbesparend en duurzaam

Stuwa© schroefasseals; kostenbesparend en duurzaam

Marco de Waal, Eigenaar De Waal BV Marco de Waal, Eigenaar De Waal BV
“Een schipper smeert graag”, aldus Cees Verheij van De Waal.

Zo’n dertig jaar geleden begon De Waal met het leveren van ‘op maat’ gemaakte seals voor de schroefaskokerafdichting aan de binnenzijde. Uniek voor die tijd als uitstekend alternatief voor de vetpakking. Inmiddels zijn er meer dan 4.000 stuks geleverd. Tegenwoordig heeft De Waal een eigen, gesloten afdichtingsysteem met binnen- én buitenseals. Deze seals zijn kostenbesparend en dragen bij aan een duurzaam milieu, omdat zij gegarandeerd lekvrij zijn.

Voor ieder schip een passende oplossing
“Een schipper smeert graag”, aldus Cees Verheij van De Waal. “Zonder een goede afdichting komt al dat vet in de sporen terecht”. De Waal heeft hier voor bestaande, oudere schepen iets op verzonnen in de vorm van bronzen sealringen. Deze zijn voorzien van een kamer waarin zich een elastische V-vormige afdichtingsring bevindt. De seal kan eenvoudig worden geplaatst op de plek van de oude vetpakking. Verheij: “Brons heeft de eigenschap dat het warmte goed kan afvoeren”. Deze schroefasseal houdt de vetdruk in evenwicht, waardoor het vrijwel niet naar buiten gaat en vooral ook de machinekamer blijft schoon. Een overschot aan vet moet echter wel opgevangen worden en daarom is er tevens een kraantje gemaakt aan de bronzen seal. Een bijkomend voordeel is dat de schipper zo precies weet wat en hoeveel hij smeert. De binnenseals van De Waal zijn geschikt voor alle smeermediums. In het geval van een gesloten oliebadsmering is de seal praktisch hetzelfde, maar dan uitgerust met een expansietankje, waar de olie in gevuld kan worden.

Met de schroefasseals voldoet u aan de overheidseisen
De laatste jaren is er steeds meer vraag naar buitenseals. Vanuit de overheid wordt opgelegd dat schepen ‘schoon’ moeten zijn op schroefasgebied. Met de buitenseals van De Waal wordt een gesloten systeem gecreëerd, welke het buitenwater tegenhoudt en waardoor vet of olie niet meer in het watermilieu terechtkomt. Alle De Waal seals zijn gecertificeerd door Green Award. Wie gebruik maakt van dergelijke seals komt tevens in aanmerking voor diverse subsidieregelingen. De complete schroefasinstallaties van De Waal worden standaard uitgerust met de Stuwa© schroefasseals. Schippers die mogelijk problemen ondervinden met een ander merk buitenseal kunnen eenvoudig overstappen naar De Waal. Zo zorgen we samen voor een schoner milieu.

Meer info www.dewaalbv.nl

pic Gemonteerde Stuwa© schroefasseal
geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief