0031 78 303 10 23

Subsidie voor innovatieprojecten duurzame visserij

 • (foto Kruwt/Fotolia)
Groenervaren webredactie Groenervaren webredactie

Op 1 maart opent een Nederlandse subsidieregeling voor innovatieprojecten die duurzame visserij mogelijk maken. De financiële steun is beschikbaar voor projecten om nieuwe technische of organisatorische kennis te ontwikkelen (en eventueel in te voeren) voor ecologische verduurzaming in de zee-, kust- of binnenvisserij.

De regeling is gericht op visserijorganisaties, marktdeelnemers of samenwerkingsverbanden daarvan. Voor de subsidie Innovatieprojecten Duurzame Visserij is 3.500.000 euro beschikbaar. Het maximale subsidiepercentage is afhankelijk van de grootte en het type van de aanvragende organisatie. Per innovatieproject wordt maximaal 700.000 euro uitgekeerd.

Aanvragen

De subsidie Innovatieprojecten Duurzame Visserij wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV). De uitvoering is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Aanvragen kan van 1 maart tot en met 15 mei (17.00 uur). Innovatieprojecten Duurzame Visserij is een tenderregeling. Alle op tijd ingediende aanvragen concurreren met elkaar voor het beschikbare budget. RVO rangschikt de ingediende projecten aan de hand van vooraf opgestelde selectiecriteria om te bepalen welke het beste voldoen aan de doelstelling van deze subsidie. Het geld gaat naar de projecten met de hoogste rangschikking.

Subsidie voor jonge vissers

Net als in 2015 en 2016 is er ook dit jaar weer een subsidieregeling voor jonge vissers die voor het eerst (een deel van) een vissersvaartuig aanschaffen. De regeling is bestemd voor vissers jonger dan 40 jaar.

Aanvragen kan tot en met 29 december (uiterlijk 17.00 uur). Let op: om in aanmerking te komen moet het vissersvaartuig pas gekocht worden nadat de ontvangstbevestiging van de subsidieaanvraag binnen is. Zijn de aanschaf, betaling en levering van het vissersvaartuig afgerond, dan kan de vaststelling van de subsidie worden aangevraagd. Een voorschot is niet mogelijk.

Bij deze subsidie is de volgorde van ontvangst (van de volledige aanvragen) bepalend voor wie subsidie krijgt: wie het eerst komt, het eerst maalt. In totaal is voor dit jaar 350.000 euro beschikbaar. De subsidie is maximaal 25 procent en 75.000 euro.

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief