0031 78 303 10 23

Wat heeft de wetenschap de visserij te bieden?

Groenervaren webredactie Groenervaren webredactie

Wat heeft de wetenschap de visserij te bieden? Dat kan duidelijk worden dankzij een nieuwe Nederlandse subsidieregeling. Vanaf 3 april kan worden ingeschreven op de subsidie Samenwerkingsprojecten Wetenschap en Visserij. Deze subsidie is bedoeld om vissers te helpen kennis op te doen om hun bedrijfsvoering te verduurzamen.

Vissers, visserijorganisaties, ANBI’s (Algemeen Nut Beogende Instellingen), (semi)overheden en samenwerkingsverbanden komen in aanmerking. Zij kunnen met de steun een samenwerkingsproject opzetten. Dat kan bijvoorbeeld een netwerk, een partnerschapsovereenkomst of vereniging zijn. Om in aanmerking te komen moet een wetenschappelijke organisatie een actieve rol vervullen binnen het project.

Er is 1.600.000 euro beschikbaar. Het maximale subsidiepercentage is afhankelijk van de grootte en het type van de samenwerkende organisaties en het soort project. Het maximum is 100 procent. Per samenwerkingsproject wordt maximaal 1.000.000 euro uitgekeerd.

Aanvragen

Je kunt de subsidie Samenwerkingsprojecten Wetenschap en Visserij aanvragen van 3 april tot en met 12 juni 2017 (17.00 uur). Deze subsidie is een tenderregeling. Alle aanvragen die op tijd zijn ingediend, concurreren met elkaar om het beschikbare budget.

De subsidie wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) en wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Via het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij stelt de EU geld beschikbaar voor het Europees Geïntegreerd Maritiem Beleid. Een van de doelstellingen is vissers te helpen bij de overgang naar duurzame visserij.

Met vooraf opgestelde selectiecriteria rangschikt RVO de ingediende projecten. Daarbij wordt gekeken of het project voldoet aan de doelstelling van de subsidie. Het budget gaat naar de projecten met de hoogste rangschikking.

geef een reactie
Bekijk uw subsidie mogelijkheden
shre
volg ons
 • banner
 • banner
 • banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 • banner
  banner
 
shre
laatste video’s
video

Eerste LNG-bunkerschip komt eraan

Groenervaren webredactie - 20 feb 2017
video

Havens vissen naar plastic afval

Groenervaren webredactie - 17 jan 2017
video

Binnenschepen meten diepgang; hoe meer hoe beter

Groenervaren webredactie - 13 dec 2016
Meer video's
shre
nieuwsbrief
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief